Toka-planetBota ka pesuar ndryshime te medha vetem ne nje dekade.

Shkencetaret e NASA-s, agjencise amerikane te hapesires kane dhene fakte te frikshme te shkaterrimit te globit nga dora e njeriut prej vitit 1999 deri ne 2009.

Keshtu, liqeni Aral mes Kazakistanit dhe Uzbekistanit, qe klasifikohet si liqeni i katert me i madh ne bote, sot i duhet te zbrese disa shkalle me poshte per shkak te thatesise se tij.

Shqetesues mbetet edhe shpyllezimi i Amazones, qe nuk po njeh te ndalur. Llogaritet demtimi i 667 mije kilometrave katrore pyje

Shembull tjeter i demtimit te ambientit nga dora e njeriut eshte edhe ai i Dubait ne Emiratet e Bashkuara Arabe, pasi me qellim shtimin e turizmit jane krijuar 100 ishuj artificiale.

Advertisements