arben ristani 02_1Komisioni Qendror i Zgjedhjeve për herë të parë në praktikën e tij, do të përdorë për monitorimin e numërimit të fletëve të votimit, nga selia qendrore, në 66 qendrat. Një demostrim i plotë i këtij procesi është bërë sot në një nga qendrat e numërimit.
Ristani “ Kjo pajisje 360 G, nga KQZ do të mbajmë në kontroll të 66 vendet e numërimit të votave për ta bërë sa më transparent këtë proces. Por dhe vëzhguesit do të shohin nëpërmjet monitorëve, do të ndjekin çdo veprim të numëruesve. Një javë para ditës së zgjedhjve do të testojmë dhe do të jemi gati për zgjedhjet.”
Pritet që në zgjedhjet parlamentare, të 28 qershorit, numri i vëzhguesve vendas që do të angazhohen ditën e votimit do të shkojë në rreth 2500 persona.

Advertisements