Scheffer: Asnje vendim per reduktimin e KFOR

Sekretari i pergjithshem i NATO-s, Jaap de Hoop Scheffer deklaron se nuk ka asnje vendim per zvogelimin e trupave ne Kosove.

Zyrtari i larte theksoi se zvogelimi i trupave do te vije pas nje analize te plote politike dhe ushtarake.

Nje dite me pare, mediat nderkombetare njoftuan se deri ne fund te vitit numri i pjesetareve te KFOR-it do te ulet ne 10 mije nga 15 mije qe jane aktualisht.

Nderkohe ministrat e Mbrojtjes se shteteve anetare te BE-se do te mblidhet te enjten dhe te premten, ku pritet te bisedojne per rolin qe KFOR-i qe duhet te kene ne te ardhmen ne Kosove.

Advertisements