Vetem nje kampionat F1

Federata Nderkombetare e Automobilizmit (FIA) dhe Shoqata e Skuadrave te Formula 1 ( FOTA), ne nje mbledhje te Keshillit Boteror te FIA-s ne Paris kane arritur nje marreveshje per kampionatin e ardhshem.

Sipas marreveshjes rregullorja aktuale e ‘Formula 1’ do te mbetet e pandryshuar deri me 2012.

Keshtu vitin e ardhshem nuk do te kemi dy kampionate, ‘Formula 1’ dhe ‘Formula alternative’ e paralajmeruar nga skuadrat e F1 por do te jete vetem nje kampionat boteror.

FIA dhe FOTA kishin mosmarreveshje ne lidhje me rregulloren e re te kampionatit 2010 dhe me te drejtat e komercialiteti.

Advertisements