TIRANË-Aleanca Kuq e Zi (AK) pershendeti sot të gjithë himariotet pas mbylljes se procesit te votimeve ne Himare ku populli shqiptar dha verdiktin e tij kundër Vasil Bollanos. 

AK vleresoi qe largimi i Bollanos do te garantoje harmonine dhe bashkjetesen fetare dhe etnike ne Shqiperi 

“Ky eshte ndeshkimi me i mire qe himariotet i japin bollanove ne Shqiperi pas denoncimeve te njepasnjeshme te bera nga Aleanca Kuq e Zi per fyerjen e identitetit dhe dinjitetit kombetar duke treguar se Himara eshte zemra e Shqiperise. Aleanca kuq e zi pergezon qytetearet himariote per menyren se si ata e perdoren voten e tyre, mjetin me demokratik,per ti thene boll propagandave antishqiptare”. 

Sipas AK, qytetaret e Himares sot dëshmuan se “i dolen zot vendit të tyre duke zbuar Bollanon se bashku me aferat korruptive dhe votuan shqip per te mbrojtur traditat, kulturen,historine e tyre mijravjecare dhe identitetin kombetar”.

Aleanca Kuq e Zi  

Advertisements